Effectief communiceren met tekeningen

Wil je ideeën zichtbaar maken, zodat mensen elkaar beter begrijpen? Of je omgeving helpen ideeën duidelijker over te brengen, om hiermee een dialoog op gang te brengen? Dat kan met visueel communiceren! Daarbij maak je gebruik van eenvoudige tekeningen, om te verbeelden, om sneller te denken, en om anderen te activeren en te betrekken bij je verhaal.

Tekenen is hét middel om visueel te communiceren en iedereen kan het. Je hoeft echt geen kunstenaar of professioneel tekenaar te zijn. Sterker nog, het is beter om niet perfect te tekenen, omdat daardoor het brein gestimuleerd wordt om door te denken, de gaten te vullen en nieuwe verbindingen te maken. Als je tekeningen voor jezelf en met anderen gebruikt, zorg je ervoor dat jij en de ander 29% meer opneemt van je ideeën, plannen en acties dan bij woorden alleen.

In deze basistraining leer je hoe je zelf eenvoudig tekeningen kunt maken én gebruiken. Je leert abstracte begrippen in beeld te brengen, en hoe je je eigen ideeën visueel maakt voor anderen.

.

Ervaringen van anderen


Ik heb keihard gewerkt, zonder pauze en heb meer kunnen vertekenen dan ik ooit had durven dromen. We elkaar hebben geïnspireerd, alles gedeeld. Jullie gaven daarin het goede voorbeeld.
- Liesbeth Hormann, www.cretio.nl

Door het tekenen direct toe te passen tijdens de oefeningen in de workshop leer je al veel en snel.
- Dorcas van der Smissen - trainer & coach bij de entree academie

De opmerking om het simpel te houden is zeer waardevol. Voor jezelf omdat simpel minder tijd kost. Voor de andere partij omdat een paar simpele lijnen en het bijbehorende verhaal een krachtig geheel vormen.
- Sander Verbruggen, VX company

Aan het eind van de training


Na afloop

Na afloop van de training ontvang je nog viermaal een wekelijkse e-mail met tips en oefeningen om ervoor te zorgen dat je blijft toepassen wat je geleerd hebt. Twee maal per jaar zijn er terugkomdagen waar je kosteloos bij kunt aanschuiven om extra te oefenen en je vragen te stellen.

Waar en wanneer?


Investering (prijzen zijn ex. BTW)


Meedoen?

Aanmelden voor de training kan via het formulier hieronder. Selecteer de juiste datum.